ГоловнаСвіт

Початок саміту Євросоюзу перенесли через переговори в Мінську

Переговори "нормандської четвірки" внесли корективи у графік міністрів закордонних справ Франції та Німеччини

Початок саміту Євросоюзу перенесли через переговори в Мінську
архив
Фото: podrobnosti.ua

Початок саміту глав держав і урядів Євросоюзу, який має пройти у четвер у Брюсселі, почнеться пізніше через продовження у Мінську перемовин "нормандської четвірки".

Про це повідомили в апараті глави Євроради Дональда Туска, інформує ТАСС.

"Початок неформального саміту ЄС сьогодні, ймовірно, затримається у зв'язку з мінськими переговорами", - сказали там.

Прибуття глав держав і урядів планувалося на 11:00 за місцевим часом (12:00 за Києвом), саме засідання мало розпочатися після 13:00 (14:00 за Києвом). Нові терміни поки не називаються.

Крім того, як повідомляє агентство Рейтер, переговори "нормандської четвірки" внесли корективи у графік міністрів закордонних справ Франції та Німеччини. Так, главі французького МЗС Лорану Фабіусу довелося скасувати консультації в Лондоні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у свою чергу мусив відкласти візит до Бразилії. Про це повідомляється на офіційному акаунті МЗС ФРН у Twitter.

У Лондоні мала відбутися зустріч у форматі два плюс два: глав МЗС і міноборони Великобританії та Франції.

Переговори лідерів країн "нормандської четвірки" почалися 11 лютого у Мінську о 20:00 за київським часом і тривали без перерви майже 14 годин, після чого ЗМІ повідомили про їхнє закінчення. Через деякий час вони відновилися.

За деякий час до цього президент України Петро Порошенко заявив, що "хороших новин у Мінську наразі немає" і деякі умови Росії неприйнятні. До цього повідомлялося, що за результатами зустрічі підготували підсумковий документ, який передбачає припинення вогню з 14 лютого, відведення важких озброєнь і створення зони безпеки. Крім того, стало відомо, що ватажки терористичних організацій ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький відмовилися підписувати угоду, запропоновану "нормандською четвіркою" у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram