ГоловнаСвіт

США відправлять до країн Балтії 12 штурмовиків Thunderbolt II

Близько 300 американських військових візьмуть участь у навчаннях із союзниками по НАТО

США відправлять до країн Балтії 12 штурмовиків Thunderbolt II
ВВС США, A-10 Thunderbolt-II
Фото: EPA/UPG

ВПС США вирішили вперше відправити до Європи 12 штурмовиків A-10 Thunderbolt II, а також близько 300 військовослужбовців для участі в операції Atlantic Resolve. Після закінчення цієї операції їх направлять у країни Балтії.

Про це пише Sargs.lv.

За даними видання, військові і літаки розмістять на базі ВПС Німеччини у Шпангдалем. Військовослужбовці та штурмовики мають бути на місці до кінця лютого.

Ці заходи покликані підсилити операцію Atlantic Resolve, яка включає проведення повітряних навчань із союзниками по НАТО з метою підвищення сумісності.

"Це ще один спосіб збільшити присутність ВПС США у Європі і довести нашим союзникам, що безпека у Європі наш пріоритет", - сказав заступник командувача ВПС США у Європі та Африці Том Джонс.

Після завершення навчань у Німеччині літаки направлять у східноєвропейські країни НАТО.

Згідно з повідомленням на сайті міноборони США, операція Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість") визнана продемонструвати "незмінну відданість США колективній безпеці у рамках серії заходів, спрямованих на переконання союзників і партнерів по НАТО у сприянні Америки встановленню міцного миру і стабільності в регіоні (Європі - ред.) у світлі російського вторгнення в Україну".

У рамках операції США планують розмістити близько 150 танків і бронетранспортерів у країнах НАТО та Східній Європі у 2015 році. Наприкінці квітня в рамках операції у Східну Європу також прибули близько 600 військовослужбовців сухопутних військ США, які беруть участь у навчаннях на різних полігонах. Крім того, в регіоні знаходиться американська авіація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram