ГоловнаСвіт

МЗС Польщі: провал мінських переговорів обернеться для Росії жорсткішими за нинішні санкціями

Польща побоюється постачати Україні зброю через непередбачуваність Путіна

МЗС Польщі: провал мінських переговорів обернеться для Росії жорсткішими за нинішні санкціями

Заступник голови МЗС Польщі Рафал Тжасковський заявив, що якщо під час перемовин у Мінську не буде досягнуто угоди про припинення вогню, санкції проти Росії розширять і вони будуть "набагато серйознішими" за нинішні.

З відповідною заявою міністр виступив в інтерв'ю радіостанції RMF FM.

"Якщо не буде розуміння, то ЄС готовий не тільки зберегти чинні санкції, а й запровадити нові. Частина з них уже на столі, їх аналізують. Повірте мені, санкції будуть серйознішими. Будемо розглядати все те, про що ви говорите", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи торкнуться санкції "декількох тисяч, а не десятків російських політиків і олігархів".

Водночас, за словами Тжасковського, Польща не готова підтримати всі санкції, які можуть бути запропоновані до впровадження.

"Деякі з них боляче вдарять по Польщі. Аналізуємо, які санкції будуть відчутні для Росії, які з них можуть змінити ситуацію і які дійсно ефективні", - зазначив заступник міністра.

Якщо переговори проваляться, то Польща, за його словами, не планує відправляти Україні зброю, оскільки це зробить конфлікт неконтрольованим.

"Доставка зброї Україні за непередбачуваності Путіна може призвести до подальшої ескалації", - сказав він.

"Навіть якщо серце каже, що добре було б більше допомогти Україні, треба враховувати поганий сценарій. Поки ми не збираємося давати Україні зброю. Інакше конфлікт стане неконтрольованим", - зазначив дипломат.

Раніше міністр оборони Польщі Томаш Семоняк заявив, що постачання зброї Україна - остання з можливостей, але її не варто виключати, хоча і потрібно намагатися всіма силами уникнути.

Нагадаємо, раніше в середу Порошенко анонсував воєнний стан у разі провалу зустрічі в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram