ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Доходи бюджету Росії знизяться у 2015 році на $355 млрд, - мінекономрозвитку РФ

Медведєв передав бюджету $7 млрд з Резервного фонду

Доходи бюджету Росії знизяться у 2015 році на $355 млрд, - мінекономрозвитку РФ
Алексей Улюкаев
Фото: http://www.peoples.ru/

Доходи бюджету Росії знизяться у 2015 році на 2,34 трлн рублів ($355 млрд).

Про це повідомив глава мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, інформує ТАСС.

За словами міністра, 2,2 трлн рублів ($335 млрд) - недоотриманий прибуток від продажу нафти і газу. Чиновник зазначив, що дефіцит бюджету у 3,8% можна повністю покрити коштами з Резервного фонду.

Улюкаєв також підкреслив, що пропозицію Мінфіну про скасування індексації соціальних виплат і зарплат бюджетників необхідно обговорювати. "Я не готовий відповісти однозначно, це обговорюється. Це треба обговорити в рамках порівняння альтернатив - що ми отримуємо у разі скорочення бюджетних витрат за рахунок неіндексакції, що з цього випливає для сукупного попиту та інших обставин", - цитує агентство його слова.

11 лютого прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про використання 500 млрд рублів ($7 млрд) з Резервного фонду для виконання бюджетних зобов'язань.

10 лютого глава Мінфіну Антон Сілуанов сказав, що бюджетні витрати треба урізати на 600 млрд рублів ($9 млрд). Чиновник також запропонував відмовитися від індексації соціальних виплат і зарплат бюджетників у 2015 році. "Ми вважаємо, що можна було б і пропустити індексацію заробітних плат як держслужбовцям, так і іншим категоріям громадян, з тим щоб, з одного боку, полегшити бюджет цього і наступного року, а з іншого боку - не стимулювати додаткове споживання, додатковий попит, в тому числі на імпортні товари", - пояснив Сілуанов.

Раніше Улюкаєв сказав, що епоха "милостивого розвитку" економіки минула безповоротно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram