ГоловнаСвіт

Хакери Anonymous оголосили війну "Ісламській державі"

Хакерське угруповання пообіцяло витіснити ІД з Інтернету

Хакери Anonymous оголосили війну "Ісламській державі"
Anonymous
Фото: EPA/UPG

Хакерське угруповання Anonymous зламало і ліквідувало кілька десятків Twitter-акаунтів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) через які, ймовірно, вербували потенційних терористів.

Про це пише The Telegraph з посиланням на повідомлення хакерів на сервісі Pastebin.

Організація оприлюднила список з 90 облікових записів у Twitter, які вона "відключила" своїми силами. При цьому хакери підкреслили, що це лише частина видалених акаунтів.

Крім того, Anonymous у своєму пості перерахували посилання на 12 Facebook-акаунтів, користувачі яких тримають зв'язок із терористами у Сирії та Іраку. Більшість цих облікових записів зараз заблоковані або недоступні, зазначає газета.

Хакери також попередили ІД про подальші атаки на їхні канали зв'язку. "Ми полюватимемо на вас, виведемо з ладу ваші сайти, акаунти, електронну пошту і викриємо. З цього моменту в Мережі немає для вас безпечного місця. До вас ставитимуться, як до вірусу, а ми - ліки", - заявили вони.

Намір перешкоджати діяльності ІД та інших терористичних організацій в Інтернеті хакери висловили після терактів у Парижі на початку січня 2015 року.

Угруповання Anonymous в останні місяці долучилося до гучних хакерських зломів. Так, воно взяло на себе відповідальність за атаку на сайти уряду Ізраїлю і вивело з ладу головну сторінку банку, що базується в Єрусалимі. Причиною стали бомбардування сектору Гази.

Єврокомісія виділить €1 млрд на боротьбу з "Ісламською державою"

Pastebin - інтернет-ресурс, який використовується Anonymous та іншими хакерами для публікації новин про їхні зломи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram