ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кількість безробітних росіян за тиждень виросла на 2%

Російський уряд має намір виділити $1,2 млрд на боротьбу з незайнятістю населення

Кількість безробітних росіян за тиждень виросла на 2%
архив
Фото: otveti.uol.ua

Кількість зареєстрованих безробітних у Росії за тиждень з 28 січня по 4 лютого зросла на 2,2%.

Про це повідомляється на сайті міністерства праці і соціального захисту РФ.

За інформацією відомства, на цей момент без роботи залишається 921991 росіянин. Наприкінці січня цей показник становив 917 139 осіб.

Найшвидше безробіття зростає у Сахалінській, Магаданській, Астраханській областях та Республіці Бурятія. Найбільше зниження зареєстровано в Інгушетії.

23 січня під час Давоського форуму перший віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив, що Росії треба готуватися до зростання числа незайнятих громадян. "Для багатьох нинішня ситуація не виглядає як шок, але це неправильне розуміння ситуації... Потрібно готуватися до того, що люди виходитимуть на ринок як безробітні, і їх слід адаптувати до нових умов", - зазначив він.

Антикризовий план уряду передбачає виділення 82 млрд рублів ($1,2 млрд) на боротьбу з безробіттям. 52,2 млрд рублів ($787 млн) буде витрачено на "реалізацію додаткових заходів на ринку праці", у тому числі на проведення громадських робіт та навчання населення. Ще 30 млрд ($545 млн) - на виплати допомог для незайнятих громадян.

За даними Росстату, у грудні 2014 року кількість безробітних у Росії сягнула чотирьох мільйонів осіб, або 5,3% від економічно активного населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram