ГоловнаСвіт

Путін: війни проти РФ немає, але є спроба стримати її розвиток

Президент Росії заявив, що санкції завдають деякої шкоди Росії

Путін: війни проти РФ немає, але є спроба стримати її розвиток
Архив
Фото: EPA/UPG

Росію не влаштує світопорядок з одним безумовним лідером, який вважає, що йому можна все, а іншим тільки те, що він дозволить. Про це заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З приводу того, що проти нашої країни ведеться війна. Війни, слава богу, немає. Але, точно абсолютно, є спроба стримати наш розвиток різними засобами, є спроба "замилити" існуючий, що склався за останні десятиліття після розвалу Радянського Союзу, світопорядок на чолі з одним безумовним лідером, який хоче в якості такого і залишитися", - сказав Путін на з'їзді ФНПР у Сочі.

Президент додав: "Вважаючи, що йому можна все, а іншим потрібно те тільки, що він дозволить, і тільки в його інтересах. Такий світопорядок Росію ніколи не влаштує".

Путін також заявив, що антиросійські санкції завдають певної шкоди Росії, проте не можуть бути ефективні щодо такої країни, як РФ.

"Ті спроби, які робляться, в тому числі з так званими санкціями, зрештою, я думаю, що вони нікому радості не принесуть", - сказав він.

Глава держави додав: "Щодо такої країни, як наша, вони точно не можуть бути ефективними, хоча завдають нам певні збитки та шкоду, і ми повинні це зрозуміти і, розуміючи це, повинні підвищувати свій рівень суверенітету, в тому числі у сфері економіки".

Як відомо, сьогодні на конференції в Мюнхені, де головним питанням є врегулювання ситуації в Україні, присутній міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Риторика представника РФ з приводу подій на Донбасі не змінилася: Росія виступає за територіальну цілісність України і переговори з ЛНР і ДНР.

Нагадаємо, напередодні після візиту до Києва президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель здійснили візит до Москви. Переговори не коментували, але, зокрема, Меркель засумнівалася в результатах зустрічі з Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram