ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Понад 30 чеченців намагалися захопити офісну будівлю в Москві

Усіх учасників нападу відпустили після складання протоколів

Понад 30 чеченців намагалися захопити офісну будівлю в Москві
архив
Фото: dfact.net

Більш ніж 30 уродженців Чечні намагалися штурмувати офісну будівлю на сході Москви, в результаті кількох людей госпіталізували.

Про це повідомляє агентство "Росбалт".

За даними агентства, вранці 3 лютого понад 30 осіб з битами, арматурою і пістолетами перелізли через огорожу біля комплексу будівель на Андрієво-Забелінській вулиці. Вони побили співробітника ПОП і відкрили вогонь по дверях і вікнах.

"Наскільки мені відомо, за цією адресою розташовані офіси. Між власниками виник конфлікт. У результаті один з керівників отримав поранення з травматичного пістолета", - розповіла "Газете.ру" керівник прес-служби УВС у ВАО Тетяна Діденко.

Пізніше, за її словами, туди приїхали друзі пораненого, їх було кілька десятків, на цьому все й закінчилося. Згодом усіх доставили у ВМВС "Богородське". Діденко розповіла, що на місці конфлікту знайшли травматичний пістолет і бойовий пістолет Макарова з глушником.

20 осіб змогли втекти від співробітників правоохоронних органів, які приїхали на місце подій. Ще 11 осіб, яких затримали, відпустили після складання протоколів. Як пише "Росбалт", всі нападники були уродженцями Чечні, проте представник УВС цього не підтверджує.

"Не всі вони були уродженцями Чечні, але основна маса. 4 лютого всі вони були відпущені, оскільки нападник був у масці, і потерпілий не зміг чітко впізнати - він це чи інша людина. Кому належала зброя, з'ясувати також не вдалося", - розповіла прес-секретар УВС у ВАО.

Джерело "Росбалту" у правоохоронних органах розповіло, що в Москві діють понад десять груп уродженців Чечні, які надають силову підтримку в суперечках суб'єктів господарювання або для повернення боргів.

"Якщо мова йде про великі об'єкти нерухомості та суми понад $2 млн, то до питань залучають "серйозних" хлопців. Вони не бігають з битами: бізнесменів доправляють у "Президент-Готель", готель "Золоте кільце" або "Корстон" (колишній "Орлятко"), де їм усе популярно пояснюють. Деякі комерсанти просто в цих готелях переписують своє майно в присутності спеціально викликаних нотаріусів".

За словами співрозмовника агентства з правоохоронних органів, якщо йдеться про суперечки через не дуже великі об'єкти, як будівля на вулиці Андрієво-Забелінській, то для силових дій існують групи з менш впливових, ніж мешканці трьох готелів, уродженців Чечні. Найчастіше ці групи мають кількох керівників, а рядові бійці працюють вахтовим методом: з кавказьких республік приїжджають кілька десятків людей, приблизно півроку беруть участь у захопленнях, потім їдуть додому, а на зміну їм приходять інші молоді люди. Конкуренцію останнім групам створюють футбольні фанати, яких теж активно залучають до силового вирішення суперечок навколо об'єктів нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram