ГоловнаСвіт

Російські дипломати готуються до візиту Олланда і Меркель

Голів держав очікують у Москві сьогодні в другій половині дня

Російські дипломати готуються до візиту Олланда і Меркель
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін очікує в п'ятницю в Кремлі канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Франсуа Олланда. Європейські лідери їдуть до Москви з Києва обговорювати проблему України, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ми готові вести розмову в конструктивному ключі, в розрахунку на досягнення тих чи інших домовленостей, які сприяли б загальній стабілізації ситуації, налагодженню прямих контактів між офіційними представниками Києва та Донбасу, щоб вони сприяли ефективнішій роботі контактної групи і сприяли відновленню економічних зв'язків України та південного сходу", - заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

Переговори на вищому рівні повинні початися орієнтовно о 17:00 мск (16:00 за київським часом), їм передуватимуть консультації представників лідерів.

За словами Ушакова, причиною для зустрічі стало погіршення ситуації в Україні. Помічник Путіна впевнений, що основною причиною візиту є "численні ініціативи" російського президента, висловлені європейським лідерам у телефонних розмовах.

Нагадаємо, напередодні Меркель і Олланд відвідали Київ, їхні переговори з Президентом України Порошенко тривали близько п'яти годин. Сторони не зробили публічних заяв за результатами зустрічі. Згодом міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що йшлося про виконання мінських домовленостей у тому вигляді, в якому їх підписали у вересні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram