ГоловнаСвіт

Штайнмаєр: ЄС домагатиметься дипломатичного розв'язання конфлікту на Донбасі

Голова МЗС Латвії вважає, що деякі європейські країни можуть надати Україні зброю

Штайнмаєр: ЄС домагатиметься дипломатичного розв'язання конфлікту на Донбасі
Штайнмайер
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Європа знову спробує домогтися дипломатичного врегулювання кризи на сході України.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми вважаємо, що ми повинні зробити ще одну спробу, щоб спробувати покласти край насильству. Це відповідальність, яку ми повинні взяти на себе", - сказав він журналістам після зустрічі з офіційними особами в Латвії, яка нині головує в Євросоюзі.

Штайнмаєр не уточнив, що саме включатиме нова дипломатична ініціатива. Попередні посередницькі зусилля ЄС не мали тривалого ефекту. Пізніше в четвер міністр вирушить до Польщі для участі в переговорах з приводу України.

Західні союзники Києва стривожені наступом бойовиків на сході України протягом останніх декількох тижнів, що поклало край чинній упродовж п'яти місяців угоді про припинення вогню. Просування терористів також стало причиною відновлення розмов про постачання зброї українським військам, однак думки європейських держави із цього питання розходяться.

На спільній прес-конференції зі Штайнмаєром голова МЗС Латвії Едгарс Рінкевич сказав, що хоча ЄС не ухвалюватиме єдиної позиції про постачання зброї Україні, окремі держави-члени можуть вільно приймати власні рішення.

"

Ситуація розвивається настільки драматично, що я не виключаю, що деякі держави-члени ЄС можуть прийняти таке рішення", - сказав Рінкевич.

"Беручи до уваги розвиток ситуації, я не думаю, що в нас буде підстава критикувати деяких членів, якщо такі рішення будуть прийняті", - додав він.

Штайнмаєр також нагадав, що

Німеччина виступає проти надання зброї Києву, посилаючись на те, що це ніяк не сприятиме поліпшенню ситуацію в Східній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram