ГоловнаСвіт

Учасницю теракту у Парижі помітили у відеоролику "Ісламської держави"

Терористка, імовірно, перебуває в Сирії

Учасницю теракту у Парижі помітили у відеоролику "Ісламської держави"
Хаят Бумеддьен
Фото: EPA/UPG

На кадрах останнього з опублікованих терористичним угрупованням "Ісламська держава" відеоролика помітили, імовірно, Хаят Бумеддьєн, причетну до захоплення заручників у паризькому кошерному магазині.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до слідства.

На відео, оприлюдненому у вівторок, 3 лютого, бойовики французькою мовою вихваляють тих, хто скоїв нещодавні теракти у Франції, і закликають до нових атак. Звертаючись до влади, вони заявляють: "Якщо ви боретеся за демократію, ми боротимемося за іслам".

У кадрі видно жінку, яка стоїть у камуфляжі і зі зброєю в руках. "Французька влада розглядає можливість, що цією жінкою може бути Хаят Бумеддьєн", - сказало джерело.

Її чоловік, Амеді Кулібалі, убив, за даними слідства, чотирьох заручників під час нападу на кошерний магазин у Парижі. Під час спецоперації його ліквідувала поліція, решта опинилися в магазині відвідувачі зуміли сховатися.

Раніше Бумеддьєн і Кулібалі одружилися за ісламським обрядом, однак шлюб не визнали у Франції. Наразі, як вважає влада, жінка перебуває у Сирії.

Кулібалі захопив заручників у продуктовому магазині 9 січня, наступного дня після нападу братів Куаші на редакцію Charlie Hebdo, де загинули 12 осіб. Пізніше братів ліквідували. Загалом під час серії атак терористів у Франції загинули 17 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram