ГоловнаСвіт

Обвинувачений у вбивствах у Вірменії російський солдат потерпав від олігофренії, - ЗМІ

Проти працівників військкомату, які допустили росіянина до роботи, можуть порушити кримінальну справу

Обвинувачений у вбивствах у Вірменії російський солдат потерпав від олігофренії, - ЗМІ
Валерий Пермяков
Фото: vk.com

Обвинувачений у вбивстві семи осіб у вірменському місті Гюмрі російський військовослужбовець Валерій Пермяков не повинен був проходити військову службу, оскільки потерпає від психіатричного захворювання - олігофренії.

Про це пише "Газета.ру".

"Раніше йому вже поставили діагноз - олігофренія. Його взагалі не мали права призивати, тим паче - ставити на варту з бойовою зброєю. Туди ставлять найадекватніших", - розповіло джерело видання.

За даними видання, головна військова прокуратура зажадала від Головного військового слідчого управління порушити кримінальну справу проти працівників військкомату в Читі. Саме там Пермякова визнали придатним до служби. Проти працівників можуть порушити справу за статтею "Недбалість", частина друга, за якою їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

"До скерування в Гюмрі Пермяков служив у Читі, там у нього була історія, пов'язана із самовільним залишенням місця служби. Але, попри це, його перевели до Вірменії", - сказав співрозмовник видання.

Ще одне джерело газети розповіло, що під слідство може потрапити начальник відділу військового комісаріату в місті Балей (звідки родом Пермяков) Олександр Логіновський.

Шістьох людей із сім'ї Аветисянів, зокрема дворічну дитину, вбили в Гюмрі 12 січня 2015 року.

Шестимісячного Сергійка Аветисяна госпіталізували з ножовим пораненням у важкому стані, він помер 19 січня. У їхньому вбивстві звинувачують російського солдата-строковика Валерія Пермякова, який служив на 102-й російській військовій базі в Гюмрі. 22 січня Пермякова допитали слідчі Слідчого комітету Вірменії. За день до цього він визнав свою провину в убивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram