ГоловнаСвіт

Кількість жертв аварії літака на Тайвані зросла до 32

Мер Тайбея оголосив героєм пілота літака, що впав

Кількість жертв аварії літака на Тайвані зросла до 32
архив
Фото: EPA/UPG

До 32 зросла кількість жертв аварії літака тайванської авіакомпанії TransAsia в околицях Тайбея, повідомляє інформаційне агентство EFE.

За даними агентства, ще 15 людей отримали поранення, 11 досі вважають зниклими безвісти.

Водночас агентство Рейтер повідомляє про 31 загиблого, 15 поранених і 12 зниклих безвісти.

Пошуково-рятувальна операція на місці події тривала понад добу. У ній брали участь 20 військових і 40 водолазів.

Причини катастрофи, яка сталася вранці в середу, 4 лютого, поки що невідомі, проте за кілька хвилин до падіння літака 42-річний пілот Ляо Цзянь-цзун (Liao Chien-tsung) повідомляв про відмову двигуна і подавав сигнали лиха. Чорні скриньки знайдено, фахівці вивчають їх.

Мер Тайбея Ко Вень-же (Ko Wen-je) у четвер назвав героєм пілота літака, що розбився, наголосивши, що той врятував безліч життів, відвівши літак від житлових будівель, радше за все, він запобіг ще масштабнішій катастрофі.

Серед пасажирів літака був 31 турист з материкового Китаю.

Літак ATR 72-600, на борту якого перебували 58 осіб (53 пасажири і 5 членів екіпажу), впав у річку недалеко від Тайбея через кілька хвилин після зльоту, зачепивши лівим крилом автомобільну естакаду і таксі. Як зазначають експерти, погода і видимість були нормальними. АTR 72-600 здійснював внутрішній рейс із Тайбея на острови архіпелагу Цзіньмень. Момент аварії зафіксували відеореєстратори декількох автомобілів, що проїжджали в цей час по мосту.

TransAsia - третій за величиною авіаперевізник Тайваню. Попередня велика аварія з літаком цієї компанії сталася 23 липня 2014 року - тоді ATR-72, на борту якого були 58 осіб, розбився в тайванському повіті Пенху. У результаті аварії загинули 48 людей.

Представник TransAsia вже заявив, що авіакомпанія виплатить сім'ям загиблим по 1,2 млн тайваньських доларів ($38 тис.) компенсації за витрати на похорон і по 200 тис. кожному з тих, хто вижив під час катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram