ГоловнаСвіт

Китай посилить контроль за військовими в рамках боротьби з інтернет-шпигунством

У Пекіні вважають, що "деякі західні країни активізували змови" проти КНР

Китай посилить контроль за військовими в рамках боротьби з інтернет-шпигунством
Китайские солдаты
Фото: EPA/UPG

Армія КНР проводитиме посилені перевірки "ідеологічних поглядів" військовослужбовців та жорстко контролюватиме використання військовими Інтернету і мобільних телефонів у рамках боротьби зі стеженням, здійснюваним "ворожими силами".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на китайські ЗМІ.

Китай і США регулярно обмінюються звинуваченнями у кібератаках та інтернет-шпигунстві, збільшуючи напруженість між двома країнами, у зв'язку з чим влада КНР останнім часом посилила ідеологічний контроль у країні. При цьому у Пекіні посилаються на те, що "ворожі сили Заходу" є загрозою для китайської культури.

Згідно з рішенням Центральної військової ради КНР, оприлюдненим у газеті People's Liberation Army Daily (People's Liberation Army - офіційна назва збройних сил КНР), військовослужбовцям тепер заборонено вести особисті блоги і користуватися онлайн-відеочатом.

"Деякі західні країни активізували змови проти нашої країни за допомогою "кольорових революцій", онлайнової "культурної холодної війни", марно намагаючись викорінити дух наших солдатів та офіцерів", - йдеться у повідомленні PLA Daily.

"Для поліпшення армії слід реалізувати політичну й ідеологічну освіту. Збройні сили мають також посилити заходи щодо запобігання витоку секретів", - йдеться у заяві Центральної військової ради.

Жорсткість політичних перевірок військовослужбовців має запобігти "саботажу ворожих сил і корозії дегенеративними ідеями та культурою", наголошується в документі.

Нагадаємо, минулого тижня Міносвіти Китаю заборонило підручники з "західними цінностями". А у грудні 2014 року Сі Цзіньпін закликав до посилення ідеологічного контролю в університетах.

Наприкінці січня стало відомо, що влада КНР посилила боротьбу з корупцією у лавах військових і внутрішніх сил безпеки. При цьому наголошувалося, що багато китайських військовослужбовців вважають, що жорстка політика уряду може паралізувати здатність країни вести війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram