ГоловнаСвіт

У центрі Каїра вибухнула бомба, ще дві виявлено в аеропорту

Влада Єгипту оголосила війну ісламістам

У центрі Каїра вибухнула бомба, ще дві виявлено в аеропорту
Президент Египта Абдель Фаттах ас-Сиси
Фото: EPA/UPG

У центрі єгипетської столиці Каїра біля однієї з людних площ прогримів вибух.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Від вибуху бомби ніхто не постраждав. Про затриманих у зв'язку з вибухом також не повідомлялося.

За словами голови служби безпеки Каїра Халеда Юсефа, пристрій, що вибухнув у центрі Каїра, виявився звуковою бомбою, інформує єгипетське держінформагентство MENA.

Державне інформаційне агентство MENA цитує керівника служби безпеки Каїра Халеда Юсефа, який каже, що пристрій, закладений у центрі Каїра, був звуковою бомбою і що ніхто не постраждав.

Крім того, співробітники служби безпеки каїрського аеропорту за допомогою електронних пристроїв виявили дві бомби в його терміналах. Зараз вони вивчають записи з камер спостереження, щоб ідентифікувати осіб, які встановили вибухові пристрої, в аеропорту посилено заходи безпеки.

Радикальні ісламісти, які домагаються повалення військового уряду Єгипту, здійснили десятки терактів проти співробітників сил безпеки, відколи армія повалила ставленика "Братів-мусульман" президента Мохаммеда Мурсі у липні 2013 року.

Минулого тижня єгипетська філія терористичного угруповання "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за низку скоординованих атак на Синайському півострові минулого тижня, унаслідок яких загинули понад 30 співробітників служби безпеки.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, котрий очолював армію у момент повалення Мурсі, каже, що наразі Єгипет веде "тривалу, важку війну з тероризмом". При цьому єгипетська влада не робить жодної відмінності між ісламістами, які присягнули на вірність "Ісламській державі", і "Братами-мусульманами", які стверджують, що займаються мирною діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram