ГоловнаСвіт

Обама вирішив виділити Україні $117 млн на протидію російській агресії

США готові виступити гарантом для видачі Україні кредиту у розмірі $1 млрд

Обама вирішив виділити Україні $117 млн на протидію російській агресії
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама у представленому 2 лютого проекті бюджету запропонував виділити $117 млн Україні для боротьби з російською агресією. Ще $51 млн пропонується виділити Грузії та Молдові.

Про це повідомляється в документі, розміщеному на сайті Білого дому.

"У відповідь на агресивні дії Росії і спроби вплинути на політику сусідніх країн до бюджету вносяться пропозиції щодо підтримки союзників по НАТО і держав-партнерів у Європі", - йдеться у документі. Зазначається також, що США готові виступити гарантом для видачі Україні кредиту у розмірі $1 млрд.

"Ця допомога підтримуватиме зусилля зі зміцнення демократії та належного управління, розширення можливостей сил безпеки, зміцнення верховенства правових заходів, боротьбу з корупцією, а також сприятиме інтеграції в Європейський союз, торгівлі та енергетичній безпеці", - наголошується в документі.

Крім того, "для зміцнення безпеки і заспокоєння союзників по НАТО і держав-партнерів у Європі, бюджет передбачає $789 млн для того, щоб продовжити "Європейську ініціативу з перестрахування" (European Reassurance Initiative, ERI). Фінансування ERI дозволить США далі розширювати військові навчання, підготовку та ротаційну присутність у Європі, підвищить готовність США посилити союзників по НАТО шляхом попереднього позиціонування обладнання, й укріпить потенціал країн-партнерів у Європі працювати разом з США і НАТО над зміцненням регіональної безпеки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram