ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін закликав припинити бойові дії на Донбасі

Президент РФ занепокоєний безперервними боями, зазначив його прес-секретар

Путін закликав припинити бойові дії на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін украй занепокоєний ситуацією на Донбасі і закликає сторони конфлікту припинити бойові дії.

Так його прес-секретар Дмитро Пєсков прокоментував ситуацію, що склалася на тлі зриву мінських переговорів, передає ТАСС.

"Президент украй занепокоєний у зв'язку з розвитком ситуації на Донбасі на тлі безперервних боїв і закликає всі сторони конфлікту негайно припинити бойові дії і будь-які прояви насильства", - сказав Пєсков.

Водночас інший представник адміністрації президента РФ на умовах анонімності зазначив, що посол РФ Михайло Зурабов, який бере участь у переговорах, доклав чимало зусиль, щоб схилити представників "республік" до їх продовження.

"Разом з тим, безумовно, в нинішній ситуації будь-який потенціал впливу має свої межі", - підкреслив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, спроба контактної групи з України 31 січня домовитися про перемир'я на Донбасі завершилась без видимих результатів. Після переговорів у Мінську, які тривали більш як три години, її учасники роз'їхалися, не повідомивши навіть про можливість нових контактів.

Після переговорів представник України Леонід Кучма заявив, що консультації було зірвано у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего та їхньою відмовою обговорювати план заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важких озброєнь.

2 лютого Захарченко та Плотницький заявили, що готові віддати наказ про припинення наступу і сісти за стіл переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram