ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії заборонили імпорт техніки для держпотреб

В уряді РФ стверджують, що у техніки, яка потрапила під заборону на імпорт, є аналоги в РФ

У Росії заборонили імпорт техніки для держпотреб
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав документ про заборону на імпорт товарів машинобудування для державних і муніципальних потреб.

Про це повідомляє РИА Новости.

За словами Медведєва, йдеться про заборону допуску для деяких товарів, номенклатуру прем'єр не перерахував.

Віце-прем'єр Аркадій Дворкович пояснив, що до списку входять, зокрема, будівельна техніка та техніка для розробки родовищ корисних копалин. Крім того, заборона торкнеться комунальної техніки та "інших видів транспортних засобів".

Дворкович стверджує, що у техніки, яка потрапила під заборону на імпорт, є аналоги в РФ. Він також припустив, що підписана постанова уряду дасть поштовх імпортозаміщенню, зазначає РИА Новости.

Віце-прем'єр також додав, що заборона на імпорт товарів машинобудування не торкнеться ЄАЕС.

"При цьому з-під заборони виведено країни, які є членами Євразійського економічного союзу. Техніка з цих країн поставлятиметься на загальних підставах з технікою російського виробництва", - зазначив він у коментарі РИА Новости.

Влітку 2014 року уряд уже обмежував імпорт машинобудівних товарів. Йшлося про автомобільну техніку та вузькі категорії машинобудування. Заборона на ввезення ширшого списку товарів готувалася протягом кількох місяців.

Повний перелік товарів, які не можна буде закуповувати за кордоном державним органам, оприлюднять у додатку до підписаної постанови. Документ набуде чинності відразу після публікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram