ГоловнаСвіт

100 тисяч мадридців протестували проти політики жорсткої економії

Лівопопулістська Podemos сподівається повторити успіх грецької СІРІЗА

Лівопопулістська партія "Ми можемо" 31 січня провела в Мадриді акцію протесту проти політики жорсткої економії, що проводиться урядом Іспанії.

За даними організаторів, в акції взяли участь близько 300 тисяч осіб. За оцінками поліції, в акції брало участь не більш як 100 тисяч осіб, передає Deutsche Welle.

Протест організувала лівопопулістська іспанська партія "Ми можемо" (Podemos). Партія орендувала 260 автобусів, щоб звезти до Мадрида своїх прихильників з усієї країни.

Виступаючи перед присутніми, лідер партії Пабло Іглесіас привітав перемогу на парламентських виборах у Греції Коаліції радикальних лівих сил СІРІЗА. "У Європі почав віяти вітер змін", - заявив він.

"Ми можемо" сформувалася як протестний рух у січні 2014 року, а в листопаді оформилася як партія. Вона виступає за відмову від політики реформ і жорсткої економії, яких дотримується іспанської уряд в обмін на міжнародну фінансову допомогу.

На виборах до Європарламенту за представників "Ми можемо" проголосували 1,2 мільйона іспанців, що принесло новій політичній силі п'ять депутатських мандатів. На майбутніх парламентських виборах в Іспанії у листопаді 2015 року "Ми можемо" сподівається повторити успіх СІРІЗА і перехопити владу у правлячої консервативної Народної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram