ГоловнаСвіт

Російський гумконвой проходить через кордон

До складу чергового гумконвою входять понад 170 машин

Російський гумконвой проходить через кордон
Фото: mchs.gov.ru

Автоколона МНС Росії прибула на українсько-російський кордон, де почалося митне оформлення вантажів.

Про це заявляють в прес-службі МНС РФ.

"Гуманітарний конвой МНС Росії розділився на дві колони, одна з них знаходиться на прикордонному пункті пропуску Донецьк, інша - на пункті пропуску Матвіїв Курган. У кожній з них понад 80 автомобілів, зараз почалося митне оформлення", - цитують російські ЗМІ представника російського відомства, пише ВВС Україна.

Після огляду вантажівки вирушать у Донецьк і Луганськ.

За повідомленнями, до складу автоколони входять понад 170 машин, які везуть 1,5 тисячі тонн вантажу. У Росії стверджують, що у вантажівках - продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності і будівельні матеріали.

Напередодні в Міністерстві закордонних справ України заявили, що будь-яка гуманітарна допомога повинна надходити в Україну виключно за погодженням з урядом і відповідно до українських законів.

"МЗС України неодноразово звертало увагу російської сторони на те, що попередні "гуманітарні вантажі" переміщалися на територію України з грубим порушенням", - сказано в повідомленні.

У міністерстві також поклали відповідальність за безпеку вантажу на Росію і бойовиків.

Це вже 12-а колона, яку Росія направляє на схід України. Останній так званий гуманітарний конвой заїхав в країну на початку січня.

Нагадаємо, українські військові неодноразово повідомляли, що відразу після прибуття на Донбас так званих гуманітарних вантажів з Росії, які одержує не цивільне населення, а бойовики, обстріли українських позицій різко активізуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram