ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія передумала виходити з Ради Європи

РФ платить внески до бюджету РЄ, які скасувати неможливо

Росія передумала виходити з Ради Європи
Фото: rus.ruvr.ru

Росія має намір далі брати участь у роботі комітету міністрів та інших органах Ради Європи, а також у реалізації необхідних програм співробітництва Росія-РЄ, в яких беруть участь різні федеральні органи виконавчої та судової влади.

Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич у зв'язку з позбавленням російської делегації права голосу в ПАРЄ, повідомляє ТАСС.

Він також додав, що відповідно до статуту Ради Європи внески всіх держав у бюджет РЄ проводяться без розбивки за статтями функціонування окремих органів РЄ та є безвідкличними.

"Важливо мати на увазі, що Російська Федерація разом з Німеччиною, Францією, Італією і Великобританією є державами - "головними" платниками до бюджету РЄ, тобто сума їхніх внесків становить не менш як 50% від суми загального бюджету організації, що гарантує функціонування Ради Європи, в тому числі в періоди криз", - сказав Лукашевич.

Нагадаємо, депутати ПАРЄ проголосували за резолюцію №13685, яка передбачає збереження санкцій проти російської делегації за агресію проти України до квітневої сесії асамблеї.

Таким чином, ПАРЄ продовжила "статус-кво" для російської делегації, вона і надалі перебуватиме під дипломатичними санкціями і не матиме права голосу в Раді Європи до наступної сесії. У відповідь на це Росія вирішила призупинити свою участь у ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram