ГоловнаСвіт

Із Компартії Китаю виключили можновладного силовика

У КНР посилили боротьбу з корупцією в лавах військових і внутрішніх сил безпеки

Із Компартії Китаю виключили можновладного силовика
архив
Фото: dw.de

З Комуністичної партії Китаю виключили представника воєнізованої поліції КНР, генерал-майора Цая Гуанглао (Cai Guangliao), який звинувачують у корупції.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на китайські державні ЗМІ.

За даними ЗМІ, Гуанглао має звання генерал-майора у воєнізованій поліції, яка перебуває під контролем Центральної військової ради КНР. Він уперше потрапив під слідство 2014 року за підозрою в порушенні партійної дисципліни і "схильності" до корупції.

Згідно із заявою антикорупційного агентства, Цай користувався своїм становищем, щоб забезпечувати вигідні угоди для інших людей, брав хабарі, а також незаконно займався підприємницькою діяльністю і приймав у подарунок гроші та цінності. Згодом його справу передали до суду

Раніше Цай обіймав посаду заступника голови відділу громадської безпеки Компартії в південній провінції Гуандун, яка межує з Гонконгом і Макао. Як зазначають ЗМІ, він забезпечував безпеку лідерів провінції.

Голова КНР Сі Цзіньпін, який також головує в Центральній військовій раді КНР, останнім часом веде посилену боротьбу з корупцією в лавах військових і внутрішніх сил безпеки, через що від влади усунули декількох можновладних чиновників, зокрема колишнього віце-голову Центральної військової ради Сюя Цайхоу.

Окрема заява Центральної військової ради, опублікована в п'ятницю, зазначає, що китайська армія повинна викорінити "хронічні недуги" і зайняти позицію нульової терпимості до корумпованих офіцерів.

Напередодні міністерство оборони КНР заявило, що інспектори боротьби з корупцією воюватимуть із цим явищем у Народній озброєній поліції, в силах забезпечення ядерної безпеки, а також у морських і повітряних силах КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram