ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російську Transparency International перевірять на виконання функцій "іноземного агента"

Російську філію антикорупційної НГО зобов'язали до 2 лютого перекласти з англійської понад 500 сторінок тексту

Російську Transparency International перевірять на виконання функцій "іноземного агента"

Прокуратура Росії вирішила перевірити російське відділення Центру антикорупційних досліджень та ініціатив Transparency International на виконання функцій "іноземного агента".

Представникам організації вручили вимогу надати відповідні документи, повідомляє Facebook російської Transparency International.

"Прокуратуру цікавлять наші статутні документи, договори з донорами, папери, що підтверджують витрачання коштів, відомості про проведені заходи, про публікації в ЗМІ та виступи в теле- і радіопередачах", - уточнено в повідомленні організації.

Представники прокуратури прийшли з вимогою в московський офіс організації. Усі необхідні документи Transparency International зобов'язали надати до 2 лютого.

Transparency International: Сбербанк - одна з найбільш непрозорих компаній у світі

Також організація повинна надати звіти, які вона передає грантодавцям. Оскільки звіти повинні бути російською мовою, представникам організації доведеться до 2 лютого перекласти з англійської мови понад 500 сторінок тексту, наголошено в повідомленні російського відділення Transparency International.

Transparency International - це неурядова міжнародна організація, яка бореться з корупцією і досліджує рівень корупції по всьому світу. Автономна некомерційна організація "Центр антикорупційних досліджень та ініціатив "Трансперенсі Інтернешнл-Р" - це російська громадська організація, яка приєдналася до Transparency International.

Зараз у Росії тривають масові перевірки НГО. Відповідно до закону, "іноземними агентами" називають ті організації, які фінансуються з-за кордону і займаються політикою. Правозахисники вказують на розмитість формулювань у законі, що позначається на правозастосуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram