ГоловнаСвіт

Столтенберг оголосив про створення контрольних пунктів НАТО у Східній Європі

Нові підрозділи командування стануть "зв'язком між національними військами і військами НАТО"

Столтенберг оголосив про створення контрольних пунктів НАТО у Східній Європі
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

НАТО наступного тижня ухвалить рішення про створення підрозділів командування і контролю в країнах Прибалтики, Польщі, Румунії та Болгарії.

Про це заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг, інформує РИА Новости.

Міністри оборони НАТО зустрінуться у Брюсселі 5 лютого.

"Я очікую, що міністри закордонних справ зможуть ухвалити рішення про створення підрозділів з питань інтеграції сил НАТО (NATO force integration units). Це елементи командування і контролю, які створять в Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Румунії та Болгарії", - заявив Столтенберг журналістам.

За його словами, "вони будуть єднальною ланкою між національними військами і військами НАТО, проводитимуть навчання, забезпечуватимуть планування і деякі командні елементи для підсилення, на додачу до "наконечника" (сил підвищеної готовності), сприяючи більшій готовності".

Нагадаємо, 28 січня помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила про необхідність найближчим часом розгорнути командні пункти НАТО в європейських країнах, що межують з Україною. Нуланд зазначила, що їх мають створити у "шістьох прифронтових державах", не уточнивши, про які саме країни йдеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram