ГоловнаСвіт

У Махачкалі розпочався автопробіг проти карикатур на пророка Мухаммеда

Дагестанці планують завершити акцію єдності мусульманської спільноти в Сімферополі

У Махачкалі розпочався автопробіг проти карикатур на пророка Мухаммеда
Пророк Мухаммед на обложке Charlie Hebdo
Фото: EPA/UPG

У столиці Республіки Дагестан Махачкалі розпочався автопробіг, учасники якого мають намір висловити свій протест з приводу публікації в ЗМІ карикатур на пророка Мухаммеда.

Про це повідомляє ТАСС.

Понад 200 автомобілів виїхали в четвер, 29 січня, з дагестанської столиці. Як розповів голова Комітету зі свободи совісті та взаємодії з релігійними організаціями Дагестану Сулейман Магомедов, в акції під назвою "Росія шанує пророків і поважає людей!" беруть участь представники адміністрації регіону, ісламського духовенства, відомі спортсмени, журналісти, громадські діячі, а також студенти.

Автопробіг за підтримки уряду республіки організували Духовне управління мусульман регіону і Комітет зі свободи совісті та взаємодії з релігійними організаціями. Організатори розраховують так показати згуртованість мусульманської спільноти.

Учасники пробігу мають намір проїхати за маршрутом Грозний - Магас - Владикавказ - Нальчик - Ставрополь - Краснодар, потім через Керченську переправу потрапити в Крим. У цих містах вони проведуть зустрічі з представниками місцевих адміністрацій. Кінцевим пунктом стане Сімферополь, де серед зустрічаючих будуть також байкери з клубу "Нічні вовки" на чолі з другом Володимира Путіна Олександром "Хірургом" Залдостановим. 30 січня акція завершиться колективним намазом, у якому візьмуть участь мусульмани Криму.

Раніше масові виступи проти публікації зображень, образливих для прихильників ісламу, пройшли в Махачкалі і в Назрані. У мітингу в Грозному взяли участь, за різними даними, від кількох сотень тисяч до мільйона осіб.

19 січня повідомляли, що мітинг "Любов до пророка Мухаммеда" зібрав у Грозному більш ніж 800 тис. осіб. Нагадаємо, у Франції в результаті терактів 7-9 січня загинули 17 людей. 7 січня брати Саїд і Шериф Куаші разом зі спільником розстріляли 12 людей у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, що публікував карикатури на пророка Мухаммеда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram