ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Депутата Держдуми, який голосував проти анексії Криму, звинуватили в закликах до держперевороту

Ілля Пономарьов виїхав із Росії до США

Депутата Держдуми, який голосував проти анексії Криму, звинуватили в закликах до держперевороту
Илья Пономарев

Депутати Державної думи від "Справедливої Росії" звернулися до Генеральної прокуратури з проханням перевірити заяви члена їхньої фракції Іллі Пономарьова на тему закликів до повалення державної влади в Росії.

Про це пише "Коммерсантъ"

Видання зазначає, що про запит під час засідання парламенту розповів заступник голови комітету з безпеки Дмитро Горовцов.

"Є реакція стосовно заяв і публічних дій Іллі Пономарьова - нашою фракцією направлено відповідний запит до Генпрокуратури з проханням дати їм правову оцінку та - за наявності підстав - вжити заходів прокурорського реагування", - зазначив Горовцов.

Зараз Ілля Пономарьов перебуває у США. Він вийшов із партії "Справедлива Росія" ще в січні 2013 року, проте досі залишається у фракції. Позбавити Пономарьова повноважень не дозволяє законодавство про статус депутата.

Нагадаємо, в березні 2014 року депутат Держдуми Ілля Пономарьов проголосував проти ратифікації Договору про прийняття Криму в РФ і закону про нових суб'єктів Федерації. Незабаром після цього фракція ЛДПР порушили в Держдумі питання про позбавлення Пономарьова повноважень депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram