ГоловнаСвіт

Лукашенко готовий розглянути вихід Білорусі з ЄАЕС у разі порушення домовленостей

Президент відзначив ефективність білоруської системи управління економічними процесами

Лукашенко готовий розглянути вихід Білорусі з ЄАЕС у разі порушення домовленостей
Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає виходу своєї країни з ЄАЕС у разі порушення домовленостей.

Про це Лукашенко заявив під час відкритого діалогу з журналістами в Мінську, інформує БЕЛТА.

Президент нагадав, що Білорусь підписала угоду про ЄАЕС із застереженням. "Суть його полягає в тому, що, якщо домовленостей, яких ми досягли, дотримуватимуться, ми будемо сумлінно виконувати все, що стосується ЄАЕС. Якщо не дотримуватимуться, ми залишаємо за собою право аж до виходу з цього союзу", - сказав Олександр Лукашенко.

Він також зазначив, що партнери по ЄАЕС зрозуміли: Білорусь має ефективнішу систему управління економічними процесами.

Угода про створення Євразійського економічного союзу розроблялася з листопада 2011 року. В основі угоди, учасниками якої є Росія, Білорусь і Казахстан, лежить правова база Митного союзу і Єдиного економічного простору. Три країни гарантують вільне переміщення товарів, послуг, капіталів і робочої сили, а також проведення узгодженої політики у ключових галузях - енергетиці, промисловості, сільському господарстві, транспорті. Угоду про створення союзу підписали на засіданні економічної ради в Астані, вона набула чинності з 1 січня 2015 року.

У жовтні 2014 року в Євразійський економічний союз увійшла Вірменія. Вона офіційно стала членом ЄАЕС з 2 січня 2015 року. А у грудні 2014 року в Євразійський союз увійшов Киргизстан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram