ГоловнаСвіт

Під час нападу на елітний готель у Лівії вбито 8 людей

Відповідальність за напад на готель узяла на себе "Ісламська держава"

Під час нападу на елітний готель у Лівії вбито 8 людей
архив

П'ять іноземців, охоронець і двоє бойовиків загинули в результаті нападу групи озброєних людей на елітний готель "Коринтія" в центрі лівійської столиці Триполі.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на представника лівійської влади.

За даними Associated Press, співробітник служби безпеки міста повідомив, що в готелі захопили заручників, але хто вони - невідомо.

За словами співробітника готелю, п'ятеро озброєних грабіжників у бронежилетах увірвалися в готель і відкрили безладний вогонь у холі. Він повідомив, що разом з іншими службовцями готелю і постояльцями втік через чорний хід на автостоянку. Цієї миті в припаркованій за сотню метрів машині стався вибух. Двоє бойовиків загинули майже відразу в перестрілці з охоронцями.

За словами співробітника, який розмовляв з AP на умовах анонімності, в готелі були постояльці з Італії, Великобританії і Туреччини, але в момент нападу готель був майже порожнім.

Співрозмовник агентства також розповів, що зазвичай у готелі зупиняється колишній прем'єр Лівії Омар аль-Хасі, проте в момент атаки ні його, ні його охорони тут не було.

Востаннє на "Коринтію" напали 2013 року, тоді вкрали екс-прем'єра країни Алі Зейдана.

Тим часом BBC із посиланням на співробітника служби безпеки повідомляє, що одного з нападників заарештували, двоє інших досі перебувають у будівлі готелю.

Власники пов'язаного з терористичним угрупованням "Ісламська держава" акаунту у "Твіттері" взяли на себе відповідальність за атаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram