ГоловнаСвіт

На навчаннях в Іспанії розбився винищувач НАТО: 10 загиблих

F-16 зазнав катастрофи вдень у понеділок

На навчаннях в Іспанії розбився винищувач НАТО: 10 загиблих

10 людей загинули і 21 людину поранено внаслідок аварії грецького винищувача F-16 під час навчань НАТО в Іспанії. Як повідомляє агентство Reuters, серед загиблих - вісім громадян Франції та двоє греків.

"F-16 зазнав аварії приблизно о 15:20 вечора (16:20 за київським часом) незабаром після зльоту в навчальний центр у Альбасеті, за 260 км на південний схід від столиці Мадрид", - повідомив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.

Серед поранених, за словами прем'єра, 10 французів і 11 італійців.

Причина аварії поки не до кінця зрозуміла. Відомо, що літак втратив потужність під час зльоту і в'їхав на стоянку для літаків, пошкодивши інші літаки, розташовані там. Загинули обидва пілоти винищувача, а також пілоти і механіки, котрі перебували на стоянці.

"Я глибоко засмучений. Це трагедія, яка торкнулася всієї сім'ї НАТО. Я висловлюю щирі співчуття рідним загиблих та їхнім країнам, і бажаю якнайшвидшого одужання пораненим", - заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, у грудні 2014 року у Московській області розбився навчально-бойовий літак МіГ-29, на борту якого перебували два пілоти. Літак впав неподалік від загальноосвітньої школи, екіпаж літака катапультувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram