ГоловнаСвіт

Росія відмовилася давати гроші Придністров'ю

ПМР нібито можуть "поступитися" в обмін на визнання Криму російським

Росія відмовилася давати гроші Придністров'ю
Фото: timer.od.ua

Росія вперше відмовила невизнаній Придністровській Молдавській Республіці у фінансовій допомозі, яку в Москві просив глава регіону Євген Шевчук.

Про це пише "Новая Газета" з посиланням на джерело у Верховній раді Придністров'я.

Тирасполь розраховував на отримання 100 млн доларів, щоб здійснити виплату пенсій та інших соціальних зобов'язань, які нічим платити.

За даними видання джерела, "в Москві висловили невдоволення з приводу чартерних рейсів, якими літає президент Придністров'я Євген Шевчук, і послалися на економічні труднощі в самій Росії".

Також "Новая газета" пише про те, що російські інвестори залишають Придністров'я. Крім того, як зазначає видання, в МЗС РФ напередодні вперше застосували щодо ПМР слово "район", яке раніше використовувала лише офіційна Молдова.

Видання також цитує думку екс-посла Молдови в РФ Анатола Царану про те, що Кремль змінив ставлення до невизнаної республіки і може "поступитися" нею в обмін на визнання Криму російським.

Економіка Придністров'я зараз у критичному стані - там стоять або функціонують з неповним навантаженням кілька підприємств, які до того ж працюють на дешевих або безкоштовних російських енергоресурсах. За газ Тирасполь заборгував РФ 5 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram