ГоловнаСвіт

Могеріні закликала посилити політичний та дипломатичний тиск на Росію

Глава МЗС ЄС зазначила, що санкції поки не вплинули на політику Москви щодо України

Могеріні закликала посилити політичний та дипломатичний тиск на Росію
Федерика Могерини
Фото: EPA

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила про необхідність посилити політичний та дипломатичний тиск на Росію.

З такою заявою вона виступила в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

"Ми повинні посилити дипломатичний і політичний тиск на Росію, і тут мають зіграти свою роль багато країн-членів Євросоюзу. Важливо, щоб ми були єдині і докладали дипломатичні зусилля для того, щоб підтримувати переговори президента України Петра Порошенка зі своїм колегою з Росії Володимиром Путіним", - сказала Могеріні.

"Економічні санкції працюють - як російська економіка, так і російський народ страждають через зміни в економіці", - зазначила вона.

За словами Могеріні, поведінка російського керівництва поки не змінюється, незважаючи на введення ЄС обмежувальних заходів.

"Не тільки ситуація на сході України важлива з точки зору того, що ми робимо щодо санкцій. Невизнання анексії Криму буде основною причиною збереження санкцій відносно Росії", - сказала глава європейської дипломатії.

За її словами, російська влада спочатку робить заяви про готовність дотримуватися мінські домовленості, а потім не виконує свої обіцянки.

"Наша єдність, неможливість нас роз'єднати - це головне, що дивує і, можливо, негативно впливає на керівництво Росії", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram