ГоловнаСвіт

Єгипетський суд постановив звільнити синів Мубарака

Сини Мубарака залишаться на волі до перегляду справи про корупцію

Єгипетський суд постановив звільнити синів Мубарака
Аля и Гамаль Мубараки
Фото: EPA/UPG

Єгипетський суд постановив звільнити з-під арешту синів поваленого президента Єгипту Хосні Мубарака Алаа і Гамаля до перегляду справи про корупцію.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Коли саме почнеться повторний судовий розгляд у справі Мубарака, не уточнюється.

У травні 2014 року Хосні Мубарака засудили до трьох років в'язниці за звинуваченням у незаконному привласненні державних коштів. Його діти отримали по чотири роки за аналогічним звинуваченням. Крім цього екс-президента звинувачували у причетності до вбивства демонстрантів у Каїрі. Згодом усі обвинувачення з Мубарака і його синів було знято.

У 2012 році екс-президента засудили до довічного ув'язнення, однак процес направили на новий розгляд, оскільки вердикт оскаржили і прокурори, і захист. У цій справі Мубарак перебував у в'язниці понад два роки, а за законом Єгипту довше, ніж цей термін, тримати підозрюваних під вартою без вироку не можна. Через погане самопочуття частину часу під арештом він провів у лікарні.

25 січня 2011 року в Єгипті почалися масові демонстрації, які призвели до повалення режиму Хосні Мубарака, котрий правив країною протягом трьох десятиліть. Основною рушійною силою революції став ісламістський рух "Брати-мусульмани", діяльність якого згодом визнали незаконною і забороненою в Єгипті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram