ГоловнаСвіт

Американці охарактеризували Обаму як "хорошого" і "некомпетентного"

Аналітики відзначають падіння популярності Обами

Американці охарактеризували Обаму як "хорошого" і "некомпетентного"
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Американцям під час соціологічного опитування запропонували охарактеризувати президента США Барака Обаму одним словом.

Згідно з доповіддю дослідницької компанії Pew Research, найчастіше главу держави називали "хорошим" (35 згадок), "некомпетентним" (33 згадки) і "розумним" (21 згадка).

Такі характеристики американського лідера звучали і у 2013 році. Однак замість четвертої за популярністю минулого року відповіді - "брехун", цього разу невтішну характеристику замінило слово "диктатор" (12 згадок). Стільки ж разів Обаму називали "чесним" і "дурним". Найрідше громадяни характеризували його як "президента".

За словами аналітиків, результати опитування свідчать про те, що рейтинг Обами за останні роки погіршився. Для порівняння: у 2009 перша п'ятірка характеристик глави держави виглядала так: "інтелігентний", "хороший", "соціаліст", "ліберал" і "чудовий".

В опитуванні, яке проводилося з 7 по 11 січня, взяли участь 1504 громадяни США.

У листопаді 2014 року телеканал ABC News спільно з газетою Washington Post провів опитування, за яким з'ясувалося, що рейтинг президента Обами знизився до рекордно низького рівня. Згідно з результатами дослідження, діяльність американського лідера позитивно оцінюють лише 44% жителів США. У січні 2014 року цей показник становив 49%, а на початку його другого президентського терміну в листопаді 2012 року - 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram