ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний оприлюднив фото маєтку засновника руху "Антимайдан"

Опозиціонер викрив російського сенатора у брехні і ухилянні від сплати податків

Російський опозиціонер Олексій Навальний оприлюднив у своєму блозі фотографію незадекларованого майна одного із засновників російського руху "Антимайдан", члена Ради Федерації і представника партії "Єдина Росія" Дмитра Сабліна.

За даними Навального, єдинорос стверджує, що площа будинку, яким він володіє, становить 96 квадратних метрів. Опозиціонер зазначає, що офіційний дохід Сабліна становить 2 млн рублів ($65 тис.), що не "завадило придбати цей скромний будинок у Підмосков'ї, де ціни на нерухомість не божевільні навіть, а захмарні".

Фото: navalny.com

Фото: navalny.com

Раніше Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив офіційні документи, які доводять, що сенатору належить земельна ділянка площею понад вісім тисяч квадратних метрів і будинок у селі Жуківка.

Навальний підкреслює, що єдинорос-"антимайданівець" "будинок не задекларував, у декларації лише земля". При цьому в повідомленні підкреслюється, що "про будинок він (Саблін - ред.) нахабно бреше в інтерв'ю" радіо "Говорит Москва".

Саблін, зокрема, заявив, що у нього є маєток на Рубльовці, але "не в селі Жуківка, а в селі Барвиха. Дійсно є, поки є, але я думаю, що незабаром у мене буде можливість правильно розпорядитися цією ділянкою і будинком. Я тільки не розумію, в чому там проблема. Тому що я цього не приховував, завжди у всіх деклараціях, які були з 2003 року, я це вказував, тому яке там розслідування може бути, я навіть не знаю", - сказав Саблін.

Також в декларації вказано 4 іномарки, що належать сенатору і його дружині: Audi A8, BMW X5, Mercedes-Benz S500, Mercedes-Benz CL 500.

"У декларації є будинок площею 96 квадратних метрів, але якщо ви оцінюєте те, що зображено на фотографіях, як 96 метрів, то все, що ми знаємо про простір навколо нас, - брехня, а члени "Єдиної Росії" навчилися будувати свої палаци, використовуючи п'яте і шосте вимірювання", - спростовує заяви сенатора Навальний. У зв'язку з цим "Фонд боротьби з корупцією" Навального направив у Раду Федерації лист із вимогою визнати факт подачі недостовірної майнової декларації сенатором Сабліним, пише опозиціонер.

Раніше стало відомо, що Дмитро Саблін став одним з ініціаторів створення в Росії руху "Антимайдан", мета якого - не допустити в країні "кольорових революцій". Політик не виключив, що з часом рух може стати міжнародним.

До ініціативної групи руху також увійшли президент всеросійського мотоклубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов, письменник, один із співголів партії "Велика Вітчизна" Микола Стариков, член Ради ветеранів Афганістану В'ячеслав Шабанов та чемпіонка світу з боїв без правил Юлія Березікова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram