ГоловнаСвіт

Обама і Олланд виступили за збереження санкцій проти Росії

Лідери США і Франції погодилися з важливістю забезпечити додаткову фінансову підтримку Києва

Обама і Олланд виступили за збереження санкцій проти Росії
Ололанд, Обама
Фото: www.guardian.co.uk

Президент США Барак Обама в телефонній розмові зі своїм французьким колегою Франсуа Олландом обговорили ситуацію на сході України.

Як зазначено на сайті Білого дому, співрозмовники заявили про необхідність збереження санкцій проти Росії у разі відсутності реалізації мінських домовленостей.

Крім того, президенти погодилися з важливістю забезпечення додаткової фінансової підтримки українського уряду.

Лідери двох країн обговорили поточний стан розслідування терактів у Парижі 7-9 січня. Обама підтвердив, що США забезпечать будь-яку допомогу, яка знадобиться французькому уряду.

Крім того, Обама і Олланд розповіли про ситуацію в Нігерії, погодившись співпрацювати з іншими членами міжнародної спільноти, щоб допомогти Нігерії провести варті довіри мирні вибори і підтримати стратегію боротьби з ісламістським угрупованням "Боко Харам".

Лідери двох країн також обговорили стан постійних переговорів з Іраном і останні події у сфері палестино-ізраїльських відносин.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram