ГоловнаСвіт

КНДР заявила про відданість боротьбі з відмиванням грошей і з тероризмом

Пхеньян висловив співчуття Франції у зв'язку з терактами в Парижі

КНДР заявила про відданість боротьбі з відмиванням грошей і з тероризмом
Фото: guardian.co.uk

Влада Північної Кореї заявила в п'ятницю, 16 січня, про свою відданість боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

КНДР протягом десятиліть звинувачували в зароблянні грошей за рахунок незаконного обігу наркотиків, торгівлі зброєю і фінансового шахрайства, зокрема створення високоякісних фальшивих стодоларових купюр, зазначає агентство. При цьому, незважаючи на те, що на північнокорейських кораблях неодноразово знаходили наркотики та фальшиві банкноти, північнокорейський режим заперечує свою причетність до злочинної діяльності з метою заробити готівкову іноземну валюту.

Пхеньян також заперечував свою причетність до кібератаки на сервери студії Sony і зажадав від Вашингтона надати відповідні докази своєї провини.

Минулого тижня північнокорейська влада заявила, що направила повідомлення зі співчуттями до Франції у зв'язку з терактами в Парижі. При цьому у Пхеньяні підкреслили, що виступають проти будь-яких форм тероризму.

Офіційне інформаційне агентство Північної Кореї ЦТАК, тим часом, повідомило, що нещодавно звернулося до представництва Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), висловлюючи свою відданість виконанню її керівних принципів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

"Це прояв політичної волі уряду КНДР, викликаний його послідовною позицією з метою посилити міжнародне співробітництво у боротьбі з відмиванням грошей та боротьбі з фінансуванням тероризму", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Північна Корея приєдналася до Азіатсько-Тихоокеанської групи у справах боротьби з відмиванням грошей як спостерігач, що свого часу спантеличило представників інших держав та експертів через неясність намірів Пхеньяна. Країна досі не отримала повного членства. Члени групи та спостерігачі зобов'язуються боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму шляхом виконання угоди про фінансові заходи боротьби ОЕСР у боротьбі з відмиванням грошей.

США і ООН ввели санкції проти Північної Кореї через її програми озброєнь і ядерних випробувань, які проводяться всупереч заборонним резолюціям. Через режим санкцій КНДР опинилася практично повністю витісненою з міжнародної банківської мережі, у зв'язку з чим владний режим вдається в прямому сенсі до валіз, набитих готівкою, вторгованої за рахунок незаконної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram