ГоловнаСвіт

Обама і Кемерон мають намір рішуче протистояти агресії Росії в Україну

Американський і британський лідери пообіцяли виступити єдиним фронтом проти ісламістів

Обама і Кемерон мають намір рішуче протистояти агресії Росії в Україну
Дэвид Кэмерон, Барак Обама

Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявили, що непохитні у своїй рішучості протистояти "агресії" Росії в Україні.

Відповідну позицію політики виклали у статті під назвою "Ми не дозволимо, щоб на голос свободи натягнули намордник", опублікованій у газеті The Times.

Лідери двох держав зобов'язалися підтримувати дипломатичний тиск на Росію. "Якщо ми допустимо, щоб такі фундаментальні порушення міжнародного права залишалися безкарними, ми всі постраждаємо від нестабільності, яка стане наслідком цього", - йдеться в їхній спільній заяві.

За словами Обами і Кемерона, у протидії політиці Росії вироблено "сильну і солідарну реакцію". Захід "послав недвозначний сигнал, що міжнародна спільнота не залишиться осторонь, дивлячись, як Росія намагається дестабілізувати Україну", - заявили вони.

Крім того, вони зачепили проблеми ісламського екстремізму у світлі терактів у Франції. Лідери пообіцяли виступити єдиним фронтом проти загрози, яка походить від радикалів і їхньої "збоченої ідеології".

На думку американського і британського лідерів, теракти в Парижі минулого тижня не стануть перешкодою на шляху свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram