ГоловнаСвіт

Терористам, які атакували Charlie Hebdo, дали $20 тис.

Спецслужби США поки не виявили зв'язків бойовиків з "Аль-Каїдою" в останні місяці

Терористам, які атакували Charlie Hebdo, дали $20 тис.
"Аль-Каида"
Фото: www.securitylab.ru

Єменське відділення "Аль-Каїди" передало одному з бойовиків, які вчинили напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo в Парижі, $20 тис. на проведення терористичних операцій.

Про це ABC News повідомляє, посилаючись на представників американських спецслужб.

Діючи в Ємені, філія міжнародної терористичної організації - "Аль-Каїда" Аравійского півострова" (АКАП) - раніше заявила, що саме він керував "вибором мети, розробкою плану і фінансуванням операції", і назвав нападників - братів Шерифа і Саїда Куаші - "героями".

При цьому американські спецслужби, проаналізувавши перехоплені дані, поки не виявили будь-якого зв'язку АКАП з братами Куаші в останні місяці. Однак брати, отримавши початкове фінансування, надалі могли здійснити операцію без додаткової прямої підтримки від АКАП, зазначають чиновники.

За їхніми словами, Шериф Куаші їздив до Ємену у 2011 році, де, можливо, зустрічався з місцевим лідером "Аль-Каїди" радикальним імамом Анваром аль-Авлакі, згодом, у вересні того ж року, знищеним за допомогою американського безпілотника.

7 січня терористи здійснили збройний напад на редакцію Charlie Hebdo в Парижі. У результаті загинули 12 осіб, у тому числі головний редактор журналу, 11 людей отримали поранення. Через два дні братів Куаші під час спецоперації ліквідували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram