ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Біля московського СІЗО затримали 4 осіб за прослуховування гімну України

Біля московського СІЗО затримали 4 осіб за прослуховування гімну України
Надежда Савченко
Фото: facebook.com/EuroMaydan

У Москві біля СІЗО-6, де перебуває українська льотчиця Надія Савченко, затримали трьох активістів і журналіста порталу "Грани.ру", які прибули туди в автомобілі.

Про це повідомляють "Грани.ру" з посиланням на свою кореспондентку Олександру Агеєву.

За словами Агеєвої, також затримано активістів Олега Мокрякова, Катерину Мальдон та Івана Дудка. Вони прибули до СІЗО на автомобілі, щоб провести акцію на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Агеєва вела відеозйомку.

Як повідомляють, активісти, не покидаючи машину, увімкнули гімн України. Після цього їх заблокував ОМОН. Від них вимагали вийти з машини, після чого заламали руки, супроводили до поліцейського автобуса і відвезли у ВВС "Друкарі".

Журналістку "Грани.ру" Агеєву звільнили через три години, всі записи на її камері стерто. Проти двох активістів в поліції оформили протоколи за статтею 20.2 КоАП (порушення правил публічних заходів). Зараз у ВВС залишається тільки Мальдон.

Нагадаємо, 13 січня Рада підтримала проект постанови про звернення парламенту України до канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна щодо звільнення незаконно утримуваної під вартою в Росії народної депутатки України, члена делегації Верховної Ради в ПАРЄ Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram