ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" в Ємені взяла на себе відповідальність за теракти в Парижі

Терористи назвали головним організатором атак в Парижі лідера "Аль-Каїди" Аймана аз-Завахірі

"Аль-Каїда" в Ємені взяла на себе відповідальність за теракти в Парижі
Айман аз-Завахири

Лідер єменської "Аль-Каїди" Насер бен Алі аль-Ансі взяв на себе відповідальність за теракти в Парижі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Щодо операції в Парижі, то ми, Організація Аль-Каїда на Аравійському півострові, беремо на себе відповідальність за помсту за Пророка", - заявив Насер бін Алі аль-Ансі у відеозверненні, розміщеному на Youtube.

За його словами, наказ про проведення нападів у Парижі віддав лідер всієї терористичної організації Айман аз-Завахірі.

Раніше стало відомо, що підозрювані в нападі на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo брати Куаші були в американській базі даних про терористів. Старший брат, Саїд, проходив військову підготовку в таборі "Аль-Каїди" в Ємені.

Напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo в центрі Парижа відбулося 7 січня об 11:30 за місцевим часом. У приміщення редакції увірвалися двоє чоловіків і відкрили вогонь з автоматів Калашникова, унаслідок чого загинули 12 людей. На вулиці нападники застрелили поліцейського. Менш ніж за годину до інциденту в офіційному акаунті @Charlie_Hebdo у "Твіттері" з'явилася карикатура на лідера угруповання "Ісламська держава" Аль-Багдаді.

Аль-Каїда, Ємен. У чому запорука успіху?

Підозрюваних - братів Саїда і Шерифа Куаші - через два дні вбили під час спецоперації в передмісті Парижа. Третій підозрюваний, Хамід Мюрад, добровільно здався поліції. Незабаром один із членів відділення "Аль-Каїди", яке діє на території Ємену, заявив, що угруповання керувало атакою на редакцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram