ГоловнаСвіт

Захист Царнаєва просить призупинити судовий процес через теракти в Парижі

Деякі американські політики пов'язали теракти в Парижі з вибухами на Бостонському марафоні

Захист Царнаєва просить призупинити судовий процес через теракти в Парижі
Джохар Царнаев

Адвокати Джохара Царнаєва, якого звинувачують в організації вибухів на Бостонському марафоні 2013 року, попросили призупинити відбір присяжних через теракти в Парижі.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Захист Царнаєва стверджує, що на відбір присяжних, який розпочався ще 5 січня, можуть вплинути події в Парижі. Адвокати заявили, що після терактів у французькій столиці деякі політики пов'язали їх із вибухами на Бостонському марафоні.

5 січня в США почалися перші слухання у справі про вибухи на Бостонському марафоні. Окружний суддя Джордж О'Тулл, прокурори та адвокати повинні будуть обрати колегію з 12 присяжних з більш ніж 1200 осіб. Також вони виберуть шістьох дублерів присяжних.

У штаті Массачусетс, столицею якого є Бостон, скасовано смертну кару, проте Джохара судитимуть за федеральним законодавством. Дача свідчень почнеться в лютому, а вирок, швидше за все, винесуть наприкінці весни або на початку літа.

За версією слідства, братися Царнаєви організували два вибухи під час Бостонського марафону 15 квітня 2013 року. Жертвами вибухів стали три людини, близько 180 отримали поранення. У ніч проти 19 квітня Царнаєви влаштували перестрілку з поліцейськими. Під час перестрілки загинув один правоохоронець і старший з братів Царнаєвих. Незважаючи на отримані поранення, молодшому братові вдалося втекти. Джохара Царнаєва затримали 19 квітня в передмісті Бостона Вотертауні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram