ГоловнаСвіт

Японія схвалила рекордний військовий бюджет

Уряд Японії збільшить витрати на соціальні потреби і на просування відновної енергетики

Японія схвалила рекордний військовий бюджет
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Уряд Японії в середу, 14 січня, схвалив проект рекордного за обсягом державного бюджету на 2015 фінансовий рік (квітень 2015 - березень 2016 року).

Про це повідомляє ТАСС.

Розмір бюджету становитиме 96,34 трлн єн (близько $818 млрд), що більш ніж на $3,4 млрд доларів перевищує бюджет на цей фінансовий рік. На військові потреби заплановано виділити рекордні 4,98 трлн єн ($41,7 млрд).

Ці кошти, зокрема, підуть на придбання 20 патрульних літаків P-1, літака далекого виявлення та управління E-2D, трьох стратегічних безпілотників Global Hawk, шести винищувачів F-35 Lightning, п'яти транспортних конвертопланів MV-22 Osprey, а також 30 десантно-гусеничних машин-амфібій типу AAV-7.

Крім того, проект нового держбюджету передбачає збільшення асигнування на соціальні потреби (більш ніж $263 млрд), а також зростання витрат на просування відновної енергетики.

"Прийнятий проект держбюджету разом з ухваленим раніше додатковим бюджетом на цей фінансовий рік допоможе одночасному відновленню економіки й оздоровленню фінансової системи країни", - заявив на прес-конференції прем'єр-міністр Сіндзо Абе. Після затвердження кабінетом міністрів проект держбюджету був схвалений парламентом Японії, повідомляє Flightglobal.

На початку липня 2014 року уряд Японії схвалив резолюцію, згідно з якою вперше після закінчення Другої світової війни японські збройні сили можуть брати участь в операціях за кордоном. Згідно з документом, до конституції країни вносять зміни: відтепер Сили самооборони Японії можуть застосовуватися в рамках колективної оборони для захисту дружніх держав, навіть якщо сама країна не зазнає нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram