ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися про шістьох організаторів терактів у Парижі, які залишаються на волі

У Парижі розшукується автомобіль одного з терористів

ЗМІ дізналися про шістьох організаторів терактів у Парижі, які залишаються на волі
архив
Фото: EPA/UPG

Шість членів терористичного осередку, які брали участь в організації терактів у Парижі, як і раніше можуть перебувати на волі.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела у французькій поліції.

Один зі співрозмовників агентства сказав, що осередок складався з 10 членів і "п'ять або шість все ще на волі", інший заявив, що осередок складався з восьми осіб.

За даними джерел видання, зараз у Парижі розшукується автомобіль Mini Cooper, зареєстрований на ім'я Хаят Бумеддьєн, спільниці терориста Амеді Кулібалі, який захопив заручників у кошерному магазині. На цьому автомобілі міг пересуватися один із шести розшукуваних.

9 січня Амеді Кулібалі увірвався в кошерний супермаркет в Парижі і взяв заручників. Він зажадав, щоб поліція припинила переслідування братів Саїда і Шерифа Куаші, які влаштували теракт в редакції сатиричного журналу Charlie Hedbo в Парижі 7 січня. Під час штурму Кулібалі вбили, терорист застрелив чотирьох заручників.

Раніше повідомлялося, що на волі залишалася тільки одна учасниця осередку. Передбачувана спільниця Амеді Кулібалі втікала до Сирії з території Туреччини. Хайят Бумеддьєн прибула з Мадрида в Стамбул 2 січня, а 8 січня перетнула турецько-сирійський кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram