ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Калінінграді під час падіння моста загинули чотири людини

Порушено кримінальну справу через порушення правил безпеки під час проведення будівельних робіт

У Калінінграді (Росія) у вівторок, 13 січня, під час падіння Берлінського моста загинули четверо робітників, ще двоє постраждали.

Про це повідомляє "Калининград.ru" з посиланням на прес-службу УМВС регіону.

 Інцидент стався, коли будівельники розбирали аварійну споруду. На місці події працюють поліція і швидка допомога.

Як уточнює портал "Новый Калининград", за попередніми даними, обвалення сталося тієї миті, коли на частині моста перебували робітники, які готували інструмент і наносили розмітку, і будівельна техніка. Одна з опор не витримала навантаження і впала, слідом за нею впала плита, на якій перебували люди. Їх придавило уламками та спецтехнікою. Загиблим було 25, 32, 43 і 50 років. За даними поліції, вони впали з 15-метрової висоти. Один із загиблих був жителем Калінінградської області, інші приїхали в регіон з Івановської області на заробітки. Двоє чоловіків 21 і 27 років з тяжкими травмами перебувають у лікарні. 

Уже порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 216 КК РФ (порушення правил безпеки при проведенні будівельних та інших робіт, що спричинило смерть двох і більше осіб). Стаття передбачає покарання до 7 років позбавлення волі. Встановлюють підозрюваних у злочині. За версією слідства, причиною загибелі робітників стало порушення техніки безпеки. Люди і важка будівельна техніка не могли бути конструкції, яку демонтують.

За даними прес-служби регіонального уряду, роботи з демонтажу проводила компанія ТОВ "Спецмост". Наразі калінінградський офіс фірми недоступний для коментарів.

Берлінський (Пальмбурзький) міст через річку Преголя не використовувався. Споруду почали розбирати в листопаді 2014 року, після того як обвалився один з його прольотів. У грудні 2013 було відкрито рух через новий міст, зведений поруч з Берлінським мостом.

Міст побудували 1938-го, коли Кенігсберг (колишня назва Калінінграда) входив до складу Німеччини. Після передачі міста СРСР серед російськомовного населення закріпилася назва Берлінський міст. Первинне найменування - Пальмбурзький, за назвою маєтку, розташованого поблизу, зараз практично не використовується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram