ГоловнаСвіт

МЗС Латвії назвало умови для зняття санкцій з Росії

Лавров заявив, що Москва сподівається на зняття штучних перешкод у відносинах з ЄС

МЗС Латвії назвало умови для зняття санкцій з Росії
Эдгарс Ринкевич
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС Латвії Едґарс Рінкевичс заявив, що у разі прогресу у виконанні Мінських домовленостей щодо врегулювання української кризи Євросоюз серйозно розглядане питання про зняття санкцій з Росії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми вважаємо, що санкції, які стосуються ситуації у східній Україні, можна скасувати тоді, коли ми побачимо не тільки як підписуються угоди, але і як вони виконуються. У нас вже досить багато гарних угод. Досить гарний формат, ми сьогодні говорили, є женевська угода, є мінська угода. Ми говорили про угоду 21 лютого минулого року в Києві. ми теж бачимо, що наразі мінські угоди не виконуються, є проблеми. І з цієї точки зору, я б сказав, що якщо ми побачимо реальний прогрес, то, я думаю, Євросоюз буде готовий серйозно розглядати питання про пом'якшення або скасування санкцій", - сказав він.

Рінкевичс також сказав, що на минулих переговорах у понеділок з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим почув деякі ідеї щодо України, які дають надію на просування у врегулюванні кризи. Раніше Лавров заявив, що Москва зацікавлена в повноформатній взаємодії з Брюсселем і сподівається на зняття штучних перешкод у відносинах з ЄС.

За підсумками останнього у 2014 році саміту глав держав і урядів ЄС 18 грудня в Брюсселі голова Євроради Дональд Туск повідомив, що блок має намір сформувати "абсолютно єдину позицію щодо Росії".

Нагадаємо, минулого тижня Меркель допустила зняття санкцій з Росії після виконання Мінських угод.

Відносини Росії і Заходу погіршилися у зв'язку з ситуацією на сході України. ЄС і США ввели проти Росії санкції, спрямовані проти фінансової, нафтової та оборонної галузей економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram