ГоловнаСвіт

В Афганістані поліцейський застрелив свого командира і представника влади

"Талібан" узяв на себе відповідальність за низку терактів

В Афганістані поліцейський застрелив свого командира і представника влади
архив
Фото: Newsru.com

Поліцейський застрелив свого командира і губернатора одного з районів у найбільшій провінції Афганістану Гільменд.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на афганських чиновників.

Інцидент стався ввечері 12 січня під час зустрічі губернатора району Навзад провінції Гільменд Сайєда Мурада Садата з начальником місцевої поліції Шамшуллою.

Заступник начальника поліції Навзад Мохаммад Ян Расульяр уточнив, що поліцейського, який відкрив стрілянину, також застрелили відразу після нападу.

Відповідальність за вбивства взяв на себе ісламістський рух "Талібан". Представник талібів Забіулла Муджахід написав у "Твіттері", що поліцейський вступив до лав ісламістів. Крім того, ісламісти взяли на себе відповідальність за вибух автомобіля, що стався в афганській столиці Кабулі у вівторок. Жертвами цього теракту стали дві людини.

За останні місяці бойовики "Талібану" та інших радикальних організацій здійснили десятки терактів по всьому Афганістану. Експерти пов'язують останні теракти в Афганістані з тим, що 8 грудня бойова місія НАТО і США в Афганістані офіційно завершилася. Наприкінці листопада парламент Афганістану проголосував за те, щоб на території країни залишилися близько 12 тис. іноземних військових. Від початку 2015 року основне навантаження в боротьбі з ісламістами лягло на місцеву армію і поліцію. Саме проти співробітників афганських сил безпеки спрямовано нинішню хвилю терору в Афганістані. За даними прес-служби НАТО, у 2014 році загинули понад 4600 афганських силовиків.

Наприкінці грудня "Талібан" оголосив про поразку США в Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram