ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний анонсував серію масових акцій протесту

Навальний анонсував серію масових акцій протесту
архив
Фото: EPA/UPG

Опозиціонер Олексій Навальний оголосив про підготовку серії масових акцій протесту в Росії.

Про це він написав у своєму блогу.

"Думаю, що нашим наступним організаційно-політичним завданням є підготовка та проведення дійсно великих маніфестацій одночасно в Москві і п'яти-десяти найбільших містах. Передусім у Пітері та Єкатеринбурзі, вчора виступили відмінно. Це повинна бути дійсно хороша і тривала підготовка, залучаються в процес десятки тисяч людей, готових у цьому брати участь", - написав Навальний.

Він підкреслив, що темами майбутніх мітингів мають стати боротьба з корупцією, повернення прямих мерських і губернаторських виборів, судова система.

"У нас є більш ніж місяць на підготовку, і треба дійсно готуватися, а не обмежуватися створенням фейсбучних груп", - йдеться у зверненні опозиціонера.

Термін домашнього арешту Олексія Навального спливає 15 лютого 2015 року, проте 5 січня він повідомив, що відмовляється його дотримуватися.

Нагадаємо, увечері 30 грудня на Манежній площі в Москві відбулися народні збори на підтримку Олексія Навального. Сам він теж прибув на площу, незважаючи на наявність в нього домашнього арешту, але був затриманий поліцією на Тверській вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram