ГоловнаСвіт

Хвіст літака AirAsia підняли з дна моря

Рятувальники сподіваються знайти "чорні скриньки"

Хвіст літака AirAsia підняли з дна моря
Фото: EPA/UPG

Індонезійським рятувальникам вдалося підняти з дна хвостову частину Airbus А320 авіакомпанії AirAsia. Про це повідомляє місцеве видання Detik, офіційна влада наразі не підтвердила цю інформацію.

За даними порталу, уламки було піднято з глибини 35 метрів. Операція здійснювалася за допомогою занурювального надувного мішка і судна Crest Onyx. Корабель оснащений підйомником потужністю до 50 тонн.

Хвіст лайнера виявили у Яванському морі в середу, 7 січня. У Національному комітеті з безпеки транспорту Індонезії повідомили, що знахідка спростить пошук "чорних скриньок", оскільки вони зберігаються саме в хвостовій частині Airbus А320.

Напередодні стало відомо про те, що рятувально-пошукова група зафіксувала сигнали бортових самописців за 300 метрів від знайдених уламків. Найімовірніше, вони випали з фюзеляжу після сильного удару.

Нагадаємо, літак Airbus А320, на борту якого були 162 людини (155 пасажирів і сім членів екіпажу), зазнав аварії 28 грудня над Яванським морем. Під час польоту 28 грудня літаку довелося міняти курс через погані погодні умови. 30 грудня рятувальники виявили тіла і рятувальні жилети в районі пошукової операції, а 31 грудня - корпус літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram