ГоловнаСвіт

Грібаускайте виключила можливість зняття санкцій з Росії

Литва не буде вести діалог з Кремлем, поки той підтримує терористів на Донбасі

Грібаускайте виключила можливість зняття санкцій з Росії
Фото: Макс Левин

Росія наразі нічого не зробила для того, щоб Євросоюз зняв з неї санкції. Про це сьогодні на щорічній прес-конференції заявила президент Литви Даля Грібаускайте.

"Говорити про відкликання санкцій наразі немає ніяких підстав. Причини, з яких ввели санкції, залишаються. Повною мірою", - цитує Грібаускайте портал "Делфі".

"Про санкції можна багато говорити. ЄС використовує тільки цільові санкції, не спрямовані проти російського народу і російських людей. Тому ми ніколи навіть не намагалися, не будемо вводити санкції проти російського народу", - сказала Грібаускайте.

На запитання, що могло б змінити її ставлення до Росії, Грібаускайте сказала, що зараз не бачить жодних перспектив.

"Ми завжди відкриті для діалогу. Але тільки з тими країнами, які не демонструють агресії, які не проводять і не підтримують терористичні дії, військові дії на території інших країн. Поки Росія діє агресивно, підтримує терористів у Східній Україні, доти діалог неможливий", - заявила глава Литви.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд днями заявив, що санкції проти Російської Федерації можуть зняти у разі досягнення прогресу щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram