ГоловнаСвіт

Віце-канцлер ФРН виступив проти курсу на банкрутство Росії

Захід повинен повернути РФ за стіл переговорів, вважає Габріель

Віце-канцлер ФРН виступив проти курсу на банкрутство Росії
Зигмар Габриэль

Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель виступив проти курсу Заходу на подальше послаблення Росії в результаті посилення санкцій.

"Той, хто цього прагне, провокує набагато небезпечнішу ситуацію для всіх нас в Європі", - заявив Габріель, який є головою Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), в інтерв'ю тижневику Bild am Sonntag, оприлюдненому в неділю, 4 січня.

"Ті, хто хочуть ще більше дестабілізувати Росію в економічному і політичному плані, переслідують зовсім інші інтереси", - зазначив Габріель, який очолює в уряді ФРН міністерство економіки. Він пояснив, що в Європі та США є сили, які хочуть "остаточно покласти на лопатки іншого суперника-наддержаву". Габріель, однак, підкреслив, що це не в німецьких і європейських інтересах.

"Якщо Росія надодачу не зможе бути партнером у справі врегулювання конфліктів, то це матиме вибухонебезпечні наслідки для всього світу", - цитує слова віце-канцлера ФРН Deutsche Welle. Він зазначив, що мета введених проти Россі санкцій - повернути цю країну за стіл переговорів, щоб знайти мирне вирішення кризи в Україні. "Ми хочемо допомогти врегулювати конфлікт в Україні, а не поставити Росію на коліна", - вказав Габріель.

Тим самим Зігмар Габріель підкреслено встав на сторону глави МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра, який застеріг від розширення санкцій щодо Москви. Втім, останнім часом канцлер ФРН Анґела Меркель посилила критику на адресу Росіїр, зазначає агентство Reuters.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram